lauantai 29. elokuuta 2015

Torstain lentokone!!!


Elikkäs!

Olimme aikuisopiskelija porukalla touhuamassa torstaina Tervakoskella vanhan lentokoneen tutkakuvun pohjia. Aluksi saimme hioa miljoona eri kerrosta maalia joka monessa kohtaa menikin ihan rakenteelle asti, rakenne oli vissiin jotain muovisysteemiä, emme oikein tienneet itsekään. Koneen vuosimalli oli  1947 tai sinne päin. Kone oli tuotu Arizonan autiomaasta ja sen näki kunnossakin ja omistajalla oli mielenkiintoisia tarinoita kerrottavana.

Osa maaleista oli kiinni kuin täi ja osa taas aivan liituuntui hiottaessa. Hioimme epäkeskokoneilla (kiitos MP puolelle koneiden lainasta) 120 karkeuksisella paperilla ja paperia meinaan kului jonkin verran. Sen jälkeen vielä kittasimme pahimmat kolot ja hioimme lopuksi vielä kitit karkeasti tasaiseksi. Työtä pohjissa vielä mielestäni on mutta suurin työ jo tehty. Joutuipa opettajamme Jari Välkkynen tarjoamaan meille kahvitkin kun olimme niin tehokkaita.

Työ itsessään oli mielenkiintoinen ja halua olisi koko porukalla myös maalata koneen kuomu, mutta varsinkin aamulla oli ongelmana jo syksyinen kaste pinnassa, joka osaltaan luo haasteita lisää pintakäsittelylle.

Työporukassa siis oli allekirjoittanut, Pekko, Terhi, Tiia ja Pavel. Työ sujui yllättävän ketterästi ja ns. "läpsystä" vaihto periaatteella että kaikki saivat hioa ja lepoa tarpeeksi. Lisämaininnan saavat 10 hengelle varatut eväät, missä Ammattiopisto Tavastia ei ollut säästellyt.

Koneen omistaja selostamassa hommaa 
Tässä näkyy useat maalikerrokset

Pekko & Terhi hiomassa

Minä ja Tiia hiomassa 
Pekko!!! 
Pölyistä hommaa kuten Tiiasta näkee

Kittiä hiomassa

Hionta jatkuu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti