tiistai 15. maaliskuuta 2016

HARJOITUSPUSKURI!!!


Eli saimme työn alle kasan harjoituspuskureita ja tähän hieman availen ajattelemaani työjärjestystä!

1. Eli ainahan työ alkaa materiaalin tutkimisella, pesulla, vaurioiden katsomisella ja myös tässä tapauksessa tarkistan jo valmiiksi vedetyn värin miten se reagoi tinneriin koska jos tinneri irroittaa sen pohjastaan on maali poistettava kokonaan koska pohjavärissä käytetään ohenteena tinneriä joka saattaa irroittaa vanhan maalin pohjastaan tai ongelmia voi tulla myöhemmin kun työ ei todellisuudessa ehkä ole kunnolla kiinni pohjassaan vaikka näennäisesti näin olisikin.

2. Pesujen jälkeen (johon kuuluu myös rasvan poisto) hion puskurin 500 pehmeällä paperilla mataksi ja perään muovitartunta-aine joko liinalla pyyhkien tai sitten ruiskulla.

3A. Tämän jälkeen vaurioiden mukaan joko Hiontaväri tai Märkää märälle- väri. Hiontaväri silloin jos on sellaisia naarmuja mitä ei hiomalla saa pois mutta perustellusti pääsee ilman kittiä. Toki isoimmat kolot kannattaa kitata ja mahdolliset repeämät jne. sitten korjataan järeämmillä keinoilla.

3B. Märkää märälle voidaan vetää siinä tapauskessa että pohja kunnossa ja ilman naarmuja jolloin myös pintavärin+lakan saa saman päivän aikana asiakkaalle ja mahdollisesti kiinni autoon joskin vesisateessa tuoretta lakkapintaa pitää varoa vesipisaroiden aiheuttamien pintavirheiden välttämiseksi, koska täyden kovuutensa lakka saavuttaa vasta ajan kanssa. Eli maltti on valttia tässäkin.

Näin itse ajattelin toimia joskin en tiedä tehdäänkö lakalla vai kovetetulla Vesivärillä ( en nyt tätä kirjoittaessa muista oikeaa termiä :D ) mutta periaatteessa muutos on vain se että Vesivärin jälkeen ei vedetä kirkaslakkaa tai vedetään, riippuen onko värimassassa kovetetta vai ei.

Kyseinen puskuri tehty Polypropyleenistä ja seuraavasta linkistä voidaan katsoa minkälaisia kemiallisia aineita se kestää. nopeasti vilkaisten tinnerin kanssa läträtessä kannattaa olla varovainen jotta ei tee vahinkoa pinnalle koska osa 4 luokkaan merkatuista aineista voi olla mukana Tinnerissä, sekoituksesta riippuen.

>PP< Muovia eli Polypropyleeniä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti