torstai 17. maaliskuuta 2016

HARJOITUSLOKASUOJIIN VIRHEITÄ!!


No sainpa sellaisen homman opettajalta että pitäisi touhuta jokunen harjoituslokasuoja missä olisi erilaisia virheitä kuten valumia, roskaa tms.

No minähän intopiukeena aloin touhuamaan. Peruksenaan lokasuoja hiottiin 500 yli, tehtiin pintavirheitä ja sitten märkää märälle periaatteella valmiiksi.

Ensimmäisessä lokasuojassa pyrin tekemään klommoja, naarmuja, hiontanaarmuja ja liian huonosti toteutettua hionnan loivennusta sekä roskaisuutta. Onneksi ohjaajaharjoittelijamme vielä meni sormella vetämään pintaa niin siitä sitten saatiin emuloitua kun paineilmaletku osuu jo valmiiseen lakkapintaan.

Äkkiä laskien Punaisessa lokasuojassa on noin 10 virhettä kuten roskaa (ilmeisesti), valumia, hiontapaperinaarmuja ja myös loimua pitäisi olla. Osa virheistä kyllä maalausvaiheessa meni aikasteen piiloon, mutta kyllä kun tarkasti katsoo niin näkyvät sekä useamman viikon päästä voivat tulal enemmän esiin. Myäs kun värissä ei ole metallihohtoa menevät enemmän piiloon.

Vaaleansiniseen lokasuojaan vedin periaatteessa noin reilun tunnin aikana epoksi-->märkää märälle maali-->vesiväri-->2 kerrosta lakkaa eli aivan liian märkänä joten pinta mitä luultavimmin on enemmän tai vähemmän irti pohjasta tai alla olevat värit eivät ole läpikuivia tms. Ihme kyllä ei kiehahtanut irti ainakaan näkyvästi. Lisäksi osassa on RustOff öljyä ja 2 erilaista saippuaa jotka selkeästi aiheuttavat pintavirhettä ja tartuntaongelmia. Osassa myös mittavia valumia liiallisen lakan vedon takia (n. 3½ dl kaikkiaan).

Muita pintavirheitä mitä yhtäkkiä tulee mieleen voisi olla esimerkiksi se että pinta päässyt sen verran kuivahtamaan että päälle tuleva lakkapöly piikittää tai tekee rajaa tms. Myös liian monta kerrosta ilman kuivaamista voi tehdä pinnan sameaksi.

Lisäksi punaisessa lokasuojassa hiontavirheitä kuten liian karkean paperin jättämää naarmua sekä liian huono loivennus kun hiottu pellille! Ne ovat ehkä hankalat nähdä/tuntea mutta siellä ne ovat!

Öljyä pinnassa heikentää/poistaa tartunnan

Pesuainetta autonpesukaapistamme mitä käytämme autojen pesuun eli kannattaa huolehtia huuhtelusta

Öljyä toisesta kulmasta

Mittavaa lakkavalumaa

Toista autonpesuainetta

Roskia niin perhanasti

Valon taittumisesta pinnassa näkee hyvin lommot vaikka tämä väri erittäin anteeksiantava

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti