perjantai 4. syyskuuta 2015

Harjoituslokasuojan pohjatyöt ja hiontamaalaus


Eli!!

Aina joutessani olen koulussa touhunnut harjoituslokasuojaa. Siihen muutkin ovat harjoitelleet kittaamista ja ajattelin et jospa siitä sitten touhuisin ihan pintamaaliin asti harjoitustyön. Kitatessa kun ei ilman maalia aina tuppaa virheitä näkemään.

Kittinä on käytetty 2-komponenttista autokittiä, oliskohan se Polyesterikittiä. Haastetta työhön toi lokasuojassa oleva hentoinen muoto, jonka hiominen muotoon helpottui huomattavasti kun opettele käyttämään kumilastaa hiontatukena.

Aluksi siis levitin koloihin kitit, useampaankin kertaan paikka paikoin. Hionnan suoritin aluksi karkeasti Epäkeskohiontakoneella P120 paperilla ja siitä sitten Kumilasta+hiomapaperi- kombolla muotoa hakemaan. Ennen maalausta hioin vielä koko lokasuojan 320 paperilla ja 400 paperilla.

Kittauksia jo tehty, mutta jouduin vielä tekemään lisää
Hiontaväriksi valittiin Du Pontin musta hiontamaali, koska en aio päästää itseäni helpolla vaan maalaan pinnan kiiltävällä mustalla että varmasti virheet näkyvät. Ruiskutus tehtiin ns. 2 kerroksella eli ensin ensimmäinen kerros ja haihdutuksen jälkeen toinen kerros. Hiontaväriä kului noin 2,5 dl, mikä oli aika paljon mutta nyt on varaa hioa ettei ihan heti mene puhki ja lisäksi kun maalia oli tarpeeksi niin tehtiin läskistä pintaa.

Lokasuoja valmiina hiontavärissä 2 ruiskutuksen jälkeen
Tässä vielä videokuvaa itse ruiskutuksesta. Videossa meneillään ensimmäisen kerroksen ruiskutus. Musiikki taustalla on minun omaa tuotantoani.
Im outta here!!!

Peace!!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti