keskiviikko 15. helmikuuta 2017

Kotitehtäviä, Anarkiaa sekä lapsen oivalluksia!!! (Hannun antama kotitehtävä)

Miksi opettajat antavat tehtäviä kotiin tehtäväksi, usein kirjallisia sellaisia. Onko se vittuilua vai onko siinä peräti syvempi merkitys!?!

Ensiksi pitää perehtyä miksi käymme koulua, olemmeko opiskelemassa opettajia/vanhempia/siskoa/veljeä/kamelia varten vai ihan itseämme!? Eiköhän me opiskella ihan itseämme varten miksi myös kirjallisten tehtävien tekeminen olisi suotavaa, ei opettajan tyydytykseksi yksinäisiä iltoja varten vaan siksi että kirjallista tehtävää tehtäessä asiaa joutuu pohtimaan monelta kantilta. Voi saada niin sanottuja Ahaa elämyksiä.

Monesti hallissakin työn touhussa unohtuu MIKSI? teemme asioita. Osaamme usein vastata kysymykseen MITEN? mutta miksi voikin olla hankalampi vastata. Tähän auttaa teoriapuolen ja materiaalitekniikan tuntemus mikä on aika paljon teoriapohjaista maalien suhteen, miten metallit reagoivat keskenään jne.

Tärkein asia omasta mielestäni on kysyä lapselle ominaisia kysymyksiä "Miksi tämä tehdään?", "Mikä tuo on?" tms tms. Lapsen mieli on vielä pallo, lieriö, kolmio, oikeastaan mikä muoto vaan ennen kuin aikuiset pilaavat sen koulutuslaitoksellaan ajattelemaan neliönä.

Kaikissa meissä pitäisi asua pieni anarkisti!!!

Peace!!!

Im out!!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti