maanantai 22. elokuuta 2016

Ruiskun osat ja pesu pääpiirteittäin


Eli pääpiirteittään tärkeimmät osat perus matalapaineruiskussa ovat Neula, Hajoitusilma- ja Ainesuutin joidenka puhtaudesta on hyvä pitää huolta. Ja myös ettei lioteta ruiskua liiaksi liuotteissa kuten tinneri jotta tiivisteet eivät mene itse edestään.

Ruiskua putsatessa on hyvä tarkastaa Hajoitusilmasuuttimen ilmareiät ja välttää metallisten putsausvälineiden käyttöä, jos reikiä joutuu ronkkimaan, joskin aina se ei ole mahdollista kuten esimerkiksi Epokseja ruiskuttaessa, koska epoksit kuivuvat ruiskuun nopeasti sekä ovat suhteellisen "rakeista" olemukseltaan ohennettunakin, jolloin metallisten pikkuharjojen käyttö voi olla perusteltua, toki jos pärjää ilmankin aina parempi.

Perus pesussa ainesuutinta ei tarvitse irroittaa koska pitämällä sormea ainesuuttimen pään päässä (silloin kuin hajoitusilmasuutinkin kiinnin) saadaan pesuohenne pyörimään joka paikassa (korkeapaineruiskussa näin ei voi tehdä koska korkea paine voi injektoida maalia ihon läpi). Neula kannattaa useimmiten irroittaa ja tarkastaa ettei jäämiä jää.

Neulaa takaisin asennettaessa on hyvä laittaa kaikki auki ja vetää ns. "liikkuvat taakse" liipaisimesta ja säätää neulaa siihen pisteeseen kun se alkaa liipaisimessa tuntumaan "paineena" sormiin ja ½ kierrosta takaisin jotta ainesuutin/neula ei turhaan kulu jousen paineen takia.

Huomiota kannattaa myös laittaa hajoitusilmasuuttimen kireyteen pesun jälkeen, suutinta ei tarvitse vääntää naama punaisena kiinni jotta ainesuuttimen pää ei kärsi ja kulu, se kiristetään käsikireyteen ruiskutuksen alussa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti